Noutăți auto

Latest Industry News

Dacia Spring este Best Buy Car of Europe 2022

Autobest a anunțat topul celor mai bune și mai accesibile automobile din piața europeană
Dacia Spring Electric 2022 Autobest

Juriul AUTOBEST, alcătuit din ziariști din 32 de țări europene, a desemnat modelul Spring produs de Dacia drept câștigător al titlului The Best Buy Car of Europe 2022.

Juriul a ales Dacia Spring ca fiind atât cel mai bun cât şi cel mai accesibil vehicul din competiție. Este vorba de o premieră, întrucât este pentru prima oară în istoria de 21 de ani a competiției când juriul AUTOBEST a desemnat câștigător un vehicul 100% electric.

După premiul Good Deal obținut la Automobile Awards, acest nou trofeu vine ca o recunoaștere a viziunii Dacia de a oferi o soluție de mobilitate 100% electrică accesibilă tuturor.

100% DACIA & 100% ELECTRICĂ

Lansată la sfârşitul lunii martie 2021, Dacia Spring şi-a găsit în scurt timp publicul, atrăgând peste 43.000 de comenzi. Şi aceasta pe bună dreptate: Spring oferă o mobilitate 100% electrică oferind tot ceea ce este esențial pentru clienți (navigație, aer condiționat, compatibilitate Apple Carplay și Android Auto etc.) la un preț fără egal în Europa.

Sub aspectul de SUV compact, vehiculul oferă un spațiu interior record pentru segmentul mini, un motor electric eficient şi fiabil şi o autonomie de până la 305 km (conform normei WLTP City – 230 km conform normei WLTP Combined).

Suntem foarte mândri că am câștigat premiul AUTOBEST 2022. Acesta confirmă hotărârea Dacia de a oferi clienților ceea ce este cu adevărat util pentru ei. Simplu în utilizare şi accesibil, Spring este perfect adaptat epocii pe care o trăim. Doresc să le mulțumesc membrilor juriului AUTOBEST pentru că ne-au invitat să continuăm în această direcție, a declarat Denis Le Vot, CEO Dacia și LADA.

Alături de premiul Best Buy Car of Europe 2022, Dacia Spring a obținut rezultate excelente la ECOBEST Challenge 2021, organizat de AUTOBEST în luna noiembrie:

  • o autonomie de 221 km in ciclu combinat (pentru o autonomie omologată WLTP de 230 km)
  • o autonomie de 31 km în condițiile afișării unei rezerve de 0% pe tabloul de bord.
  • o eficiență energetică de 8.25 km/kWh, cea mai bună din cele 15 vehicule testate.
Back to top