Noutăți auto

Latest Industry News

EMILIAN Auto Sibiu aniversează 30 de ani de evoluție în industria serviciilor auto

Foto Dorian Ștefan, Silviu Ștefan
Dorian Ștefan și Silviu Ștefan

Cu peste 11.000 de automobile noi comercializate până în prezent și peste 9.000 de clienți deserviți anual în service-uri, EMILIAN Auto Sibiu este unul dintre cei mai longevivi dealeri multimarcă din Sibiu, având în portofoliul curent mărci precum Dacia, Fiat, Alfa Romeo și Jeep.

În iulie 2021, compania marchează 30 de ani de existență dedicată comunității sibiene, o perioadă în care a fost în egală măsură martor și contributor la evoluția industriei auto din România și din întreaga lume. Despre trecut, prezent și viitor, discutăm în interviul de față cu Dorian Ștefan, fondatorul EMILIAN Auto Sibiu, companie pe care, astăzi, o conduce alături de fiul său, Silviu Ștefan.

Cum se vede evoluția de 30 de ani a grupului EMILIAN din perspectiva fondatorului?

30 de ani pot părea deopotrivă o perioadă foarte îndelungată, dar și una foarte scurtă, atunci când trebuie să decizi soarta unei companii și a echipei din spatele ei. Am pornit la drum în ideea creării unui centru de servicii auto complet, în care standardele de performanță să fie cele mai înalte, indiferent de marca auto pe care o oferim clienților noștri.

Încă din 1994, EMILIAN a devenit singurul dealer autorizat DACIA din Sibiu, în ciuda scepticismului majorității care considera marca DACIA ca fiind depășită. Iată că azi, odată cu lansarea Dacia Spring și a noii imagini corporative, se dovedește că încrederea pe care am investit-o în acest brand a fost pe deplin justificată. Și trăim aceeași experiență și cu mărcile din portofoliul noului Stellantis.

Evoluția este un element decisiv în existența unui brand. Alegerea noastră de a evolua alături de partenerii și clienții noștri, în fiecare dintre acești 30 de ani, arată că viziunea pe care am construit acest business a fost nu doar corectă, ci și sustenabilă pentru viitor.

„Alegerea noastră de a evolua alături de partenerii și clienții noștri, în fiecare dintre acești 30 de ani, arată că viziunea pe care am construit acest business a fost nu doar corectă, ci și sustenabilă pentru viitor. ”

Dinamica pieței de business din Sibiu este extrem de mare. Ce credeți că a determinat rezistența în timp a grupului EMILIAN?

Probabil că cel mai important factor l-a reprezentat înțelegerea profilului clienților noștri. Înainte să fiu om de afaceri, sunt sibian. Îmi conduc mașina pe aceleași străzi de trei decenii și am văzut cum s-a transformat orașul nostru. De aici și până la o comunicare directă și reală cu clienții a fost un pas foarte mic. Este unul dintre motivele pentru care astăzi reușim să oferim cu succes servicii auto complete nu doar clienților care ne cunosc de acum 20-25 de ani, ci și copiilor lor.

Vorbim însă despre generații diferite. De ce ar alege un client din noua generație să vină la EMILIAN Auto Sibiu, când are la dispoziție atât de multe oferte online?

Orientarea noastră către calitate în servicii și continuitate este astăzi cu atât mai importantă cu cât, alături de mine în managementul companiei se află și fiul meu, Silviu. Percepția lui actuală asupra businessului asigură, astfel, acea legătură personalizată cu noul public – versatil, dinamic, conectat.

În plus, ne-am adaptat prezentului și viitorului și prin propria transformare ca și companie. Trăim într-o lume digitalizată, așa că am redefinit brand-ul – EMILIAN Auto Sibiu, dar și prezența online, prin lansarea la începutul anului a noului website – www.emilianautosibiu.ro. Știm că este crucial ca orice interacțiune cu clienții noștri conectați permanent la internet să fie cât mai rapidă și mai simplă. Răspundem acestei dorințe prin noul sistem de programări online pentru service și Test Drive disponibil pentru toate mărcile din portofoliu. Firește, suntem prezenți și în social media, unde comunicăm în timp real cu clienții actuali sau potențiali. Și vom continua această dezvoltare, pentru a ne alinia permanent cerințelor clienților noștri.

„Tehnologia va dicta viitorul industriei auto. O vedem azi în Dacia Spring și în Fiat 500 Electric, însă viitorul este abia la început. Suntem încântați să fim o parte a viitorului.

Dacă ar fi să pariați pe un concept care va conduce industria auto în viitor, care ar fi acela?

Tehnologia. Ea creează viitorul industriei automobilistice. Dacă în urmă cu 30 de ani nici nu ne puteam imagina o mașină electrică, iată că azi, inclusiv în showroom-urile EMILIAN Auto Sibiu, avem automobile 100% electrice, dar și automobile hibrid. Și în mod cert, în această direcție se îndreaptă și preferințele clienților noștri. Existența device-urilor smart în viața noastră a schimbat fundamental modul în care interacționăm cu mașinile pe care le conducem. Este un viitor extrem de interesant și incitant, la care sunt încântat să contribui, alături de fiul meu.

Cum arată viitorul EMILIAN Auto Sibiu?

Am ajuns la un nivel de stabilitate pe care ni l-am dorit dintotdeauna, chiar dacă drumul nu a fost mereu lin. Probabil că așa se întâmplă în cele mai multe domenii, atunci când o companie dăinuiește timp de decenii. Astăzi însă, încrederea pe care am construit-o în relațiile cu partenerii ne fac încrezători în viitor. Și urmărim mereu să creștem. Următorul pas, pe care sperăm să îl putem pune în practică în scurt timp, este extinderea portofoliului de mărci auto.

Multitudinea de informații de care dispun astăzi clienții noștri fac alegerile mai dificile, dar mult mai provocatoare. Automobilele hibrid, electrice și – cine știe – poate chiar cele autonome, își vor face loc în istoria companiei noastre, așa cum au făcut-o toate celelalte modele auto până acum. Ne așteptăm însă ca tranziția să dureze câțiva ani, așa încât ne concentrăm eforturile și în diviziile de service pentru autovehiculele deja comercializate, dar și către serviciile conexe, inclusiv rent-a-car și asistență rutieră. Mai mult decât oricând, vom rămâne fideli principiului de la care am pornit, acela de a fi un centru auto complet pentru sibieni.

Interviu acordat revistei Zile și Nopți, ediția Sibiu, iulie 2021

Back to top